De 37-jarige man die begin augustus gewapend naar een vertoning van de nieuwste Batman-film 'The Dark Knight Rises' ging in Ohio, is aangeklaagd voor drie misdrijven, waaronder het bezit van een verborgen wapen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De man werd opgepakt kort voor de vertoning van de film. Hij had een zak bij zich met daarin een geladen wapen, munitie en drie messen.

Volgens de politie kwam de 37-jarige een half uur voor aanvang van de vertoning aan en zocht hij een 'strategische' plaats uit in de filmzaal. Hij ging namelijk op de achterste rij in het midden zitten, van waaruit hij op iedereen rond zich kon schieten.

Volgens de advocaat van de beschuldigde was hij gewoon heel vroeg aanwezig om het beste zitje te hebben om de film te zien. Hij had wapens bij omdat hij bang was en zich wilde beschermen. De man zal op de drie aanklachten 'niet schuldig' pleiten.

In de woning van de man werden overigens nog meer wapens aangetroffen. Tachtig mensen gingen die avond naar de Batman-film kijken in de filmzaal in Ohio.

Het voorval deed denken aan het drama van 20 juli. Een man schoot toen in Aurora (Colorado) twaalf mensen dood tijdens de première van de Batman-prent.