'Romney zal jullie weer ketenen', zegt Joe Biden in voormalige slavenstaat
Joe Biden Foto: ap
De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft dinsdag voor polemiek gezorgd. Tijdens een campagnemeeting in Virginia, een voormalige slavenstaat, zei hij dat de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney de Amerikanen 'opnieuw aan de ketting wil leggen'.

Biden deed de uitspraak toen hij zich uitliet over de voorstellen van Romney met betrekking tot de banken. 'Kijk naar hun budget en naar hun voorstellen', luidde het. Romney 'zal de banken opnieuw hun eigen wetten laten maken en Wall Street bevrijden. Hij zal jullie opnieuw ketenen.'

Een reactie uit het kamp-Romney bleef niet lang uit. 'Wie zich afvroeg hoe ver president Obama zou gaan op opnieuw verkozen te worden, weet nu dat hij bereid is om te zeggen dat Mitt Romney de mensen opnieuw wil ketenen', zei de woordvoerster van Romney.

Bij Obama vindt men de verontwaardiging van Romney hypocriet. 'De Republikeinen hebben gedurende maanden gesproken over 'het losmaken van de ketenen' van de private sector, die in de boeien was geslagen door wetten die de Amerikanen beschermen', luidt het daar.