Kate Moss en Sienna Miller veilen schoenen voor het goede doel
Sienna Miller met de schoenen die ze vorig jaar doneerde Foto: Vogue
Een aantal bekende fashionista's onder wie Kate Moss, Keira Knightley, Margherita Missoni, Sienna Miller en Sarah Jessica Parker, hebben elk een paar schoenen gedoneerd voor de 2012 London Celebrity Shoe Action. De opbrengst gaat naar het Small Steps Project.

Het is al de derde keer dat er een schoenenveiling wordt georganiseerd ten voordele van het Small Steps Project, dat focust op de situatie van families die door armoede op vuilnisbelten moeten leven. Vorig jaar bracht de veiling nog zo'n 20.000 Britse pond op, omgerekend ongeveer 25.000 euro.

Wie het project wil steunen kan onder meer bieden op rode Issa hakken geschonken door Keire Knightley, zilveren Missoni muiltjes van Margherita Missoni of zwarte sandaaltjes van Sienna Miller. 'Deze schoenen zijn met liefde gegeven', verklaarde de Britse actrice. 'Ik heb enorm veel plezier beleefd aan deze schoenen en heb er vaak tot in de late uurtjes op gedanst. Ik hoop dan ook dat ze de nieuwe eigenaar evenveel vreugde kunnen brengen.'

Mannen kunnen dan weer hun gading vinden bij de schoenen van Paul Smith, Liam Gallagher, Russel Brand, Ben Stiller en Ricky Gervais. De schoenen werden door de schenker ook telkens voorzien van een handtekening. De veiling gaat van start op zondag 16 oktober, via veilingswebsite eBay.

In dit filmpje ziet u een aantal schoenen de revue passeren: