Mémé Tchite: 'Ik heb een grote stap gezet richting Rode Duivels'
Foto: BELGA
Meme Tchite scoorde dit seizoen nog niet voor Club Brugge, maar is er van overtuigd dat hij het spitsenprobleem bij de Rode Duivels kan oplossen. Woensdag volgt hij België - Nederland nog voor zijn tv, maar hij hoopt binnenkort toch op het veld te staan.

Mémé Tchite werd in Burundi geboren en bezit ook de Congolese en de Rwandese nationaliteit. Sinds 2008 heeft hij ook een Belgisch paspoort. De FIFA laat hem niet voor België spelen omdat volgens hen Tchite al eens van nationale ploeg is veranderd: hij zou eerst voor Burundi en in 2004 voor Rwanda hebben gespeeld. De Wereldvoetbalbond laat maar één nationaliteitswissel toe zolang de speler nog niet uitkwam voor de eerste ploeg.

Tchite zelf heeft altijd ontkend dat hij ooit voor het A-elftal van Burundi heeft gespeeld. Volgens de spits is zijn Rwandese licentie bovendien vervalst. 'Ik jullie vertellen dat er een grote stap gezet is. Ik wacht nu op een laatste beslissing van de FIFA, maar ik hoop dat het niet meer al te lang zal duren', aldus Tchite in de La Dernière Heure.

'Er wordt gezegd dat de Rode Duivels een echte spits missen. Maar ik mis de Rode Duivels ook. De nationale ploeg, dat is het enige dat bij mij ontbreekt. Spelen voor België, dat zorgt voor iets extra in het hoofd maar ook op je CV. Soms denk ik aan niets anders', vertelt Tchite.