Sjamayee!
Foto: Sjamayee!
In 1991 kluisterden Mark Uytterhoeven en Wouter Vandenhaute heel kijkend Vlaanderen aan de buis met 'Het huis van Wantrouwen'. Het programma was een gigantisch succes en brak met de platgereden paden van de toen 'ernstige' talkshows. Dankzij het programma raakten ook bepaalde uitdrukkingen zoals 'Yo de mannen' en 'Bedankt voor uw wàààndacht' ingeburgerd in het Vlaamse taallandschap. Wij herinneren ons 'Sjamayee!'

De uitdrukking 'Sjamayee!', wat zoveel betekende als 'Nou moe?' of 'Asjemenou', werd even een populaire catchphrase in Vlaanderen door de kolderieke filmpjes van Remo Perrotti aan het einde van iedere uitzending van 'Het huis van wantrouwen'. 

Perrotti speelde in de filmjes altijd een antiheld die bij één of andere activiteit compleet de mist in ging. Vaak kreeg hij ook letterlijk de hemel op zijn hoofd. Perrotti bedacht de flimpjes zelf, Toon Loenders stond in voor de regie. 

Kenmerkend voor de sketches waren de fast motion-productie en de geluidseffecten. Het toen nog bestaande Kladaradatsch! deed de productie.

Later werden de Sjamayee!-sketches gebruikt om Sportweekend mee af te sluiten. Elke week liet Perrotti zijn kolderieke hersenspinsels los op een andere sport.