Steve Guerdat, zoon Belgische bondscoach, wint goud in jumpingfinale
Foto: REUTERS
De Zwitser Steve Guerdat (Nino des Buissonnets) heeft woensdag het goud veroverd in de individuele jumpingfinale. Eerder op de dag werden Jos Lansink (Valentina van 't Heike), Grégory Wathelet (Cadjanine Z) en Dirk Demeersman (Bufero) al uitgeschakeld in de eerste van twee rondes. Het zilver ging naar de Nederlander Gerco Schröder, het brons was voor de Ier Cian O'Connor.

Na de eerste ronde bleven er nog zes ruiters foutloos: de Ier O'Connor, de Fransman Guillon, de Britten Brash en Skelton, de Duitser Ehning en de Zwitser Guerdat. O'Connor bleef ook in de tweede ronde foutloos, maar had twee honderdsten te veel nodig om het parcours af te werken en kreeg dus een strafpunt.

De Zwitser Steve Guerdat, de zoon van de Belgische chef d'équipe, was de eerste die beide rondes foutloos en binnen tijd afwerkte. Enkel de Brit Nick Skelton kon Guerdat nog van het goud houden, maar dat lukte niet meer. Na een jump-off ging het zilver naar de Nederlander Gerco Schröder en het brons naar Cian O'Connor, die zich net als Dirk Demeersman maar wist te plaatsen voor de finale na het forfait van de Zweed Rolf-Goran Bengtsonn.