Niemand wil Dexia-toren
De Rogiertoren in Brussel raakt maar niet verkocht of verhuurd. Dat is slecht nieuws voor Belfius, zo schrijft De Tijd dinsdag. De bank had gehoopt dat de vroegere Dexia-toren haar snel een extraatje zou opleveren.

Belfius wil volgens de krant snel een oplossing voor haar groeiende overcapaciteit aan kantoorvastgoed voor eigen gebruik. Tegen 2014 staat naar schatting 50.000 vierkante meter leeg in de drie hoofdgebouwen van de bank: Rogier, Pacheco en Galilei. De Belfius-top speelt al enige tijd met het idee om de Rogiertoren (85.000 m2), het modernste en aantrekkelijkste gebouw van de drie, te verkopen of - geheel of gedeeltelijk - te verhuren.

De verkoop van de toren kan de bank zo’n 225 miljoen euro cash opleveren, bleek uit een rondvraag van De Tijd in maart. In het voorjaar leek het even de goede kant uit te gaan.

De Vlaamse regering en - in mindere mate - de Europese Commissie en de Brusselse regering zagen wel wat in de centrale ligging en de grandeur van het gebouw en toonden interesse om de kantoortoren te kopen of (gedeeltelijk) te huren van Belfius.

Maar de gesprekken met Vlaanderen - in de mate dat die er nog echt zijn - verlopen traag en moeizaam, vernam De Tijd. Van de Europese en Brusselse interesse blijft niets over
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in