Usain Bolt kroonde zich zondagavond voor de tweede keer op rij tot Olympisch kampioen op de 100m. Uiteraard was de snelste man op aarde dolgelukkig na afloop. 'Er werden vooraf veel vragentekens bij mij geplaatst, maar op kampioenschappen sta ik er altijd', snoerde de Jamaicaan de criticasters de mond.

 'Ik was voor de Spelen toch een beetje bezorgd of het wel zou lukken, maar na de reeksen gisteren wist ik dat het goed zou komen', aldus Bolt. 'Ik kwam opnieuw niet goed uit de startblokken, dat is een beetje mijn probleem. Maar mijn coach had me gezegd dat ik mij daar geen zorgen over moest maken. Hij gaf me de opdracht om me te concentreren op het einde van mijn race, dat is mijn sterkste punt. Men twijfelde vooraf aan mij, maar kampioenschappen zoals deze zijn gewoon mijn ding.'

Het olympisch stadion in Londen ging compleet uit zijn dak voor en tijdens de finale. 'Ik wist dat het zo zou zijn. Het publiek bezorgde me extra energie en stuwde me naar vooraf', reageerde Bolt. 

Landgenoot Yohann Blake finishte als tweede en pakte dus zilver. 'Hij werkt veel harder dan mij en ooit is die gouden medaille voor hem. Yohann is nu al de snelste van de rest', had Bolt ook nog een compliment over voor zijn jongere rivaal. 'Tja, Usain is nu eenmaal de snelste man op aarde. Dat heeft hij vandaag nog maar eens bewezen', repliceerde Blake laconiek.