Beide broers-Borlée hebben zich zondagavond geplaatst voor de finale van de 400 meter. Jonathan liep eerst en eindigde pas als derde in zijn reeks, maar mag met een snelle verliezende tijd van 44'99" toch door. Broer Kevin deed het makkelijker hij eindigde in de laatste halve finale als tweede na de Dominicaan Santos.

De eerste twee van in totaal drie halve finales kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finale van maandag, samen met de twee snelste verliezende tijden. 

Jonathan Borlée liep in de tweede halve finale en startte goed. Hij kwam als derde uit de laatste bocht, maar kon niet meer versnellen en bleef ook derde. Hij finishte in 44.99 seconden, terwijl hij zaterdag in de reeksen nog het Belgische record had verbeterd naar 44.43 seconden, goed voor de snelste tijd in de reeksen. Jonathan mag toch naar de finale met de tweede verliezende tijd, en de traagste tijd van alle finalisten. Hij had slechts 3 honderdste voor op de negende. Wereldkampioen Kirani James won de halve finale van Jonathan in 44.59 seconden, voor Chris Brown uit de Bahama's (44.67).

Bij tweelingbroer Kevin, die liep in de derde halve finale, liep het wat vlotter. Hij werd in 44.84 seconden gecontroleerd tweede, na Luguelin Santos uit de Dominicaanse Republiek (44.78). Kevin liep de vijfde tijd van de acht finalisten.

Lalonde Gordon uit Trinidad en Tobago won de eerste halve finale en gaat met 44.58 seconden als snelste naar de finale van maandag.

 

 Bekijk alle uitslagen op de resultatenpagina van Sportwereld!