Zulte Waregem pakt na klinkende zege tegen AA Gent de leiding
Zulte Waregem - AA Gent Foto: VDB
Francky Dury lacht in zijn vuistje. Na een overtuigende 3-1 zege tegen zijn ex-ploeg tilde Zulte Waregem zich gisteravond met en zes op zes naast Club Brugge aan de leiding. AA Gent, dat de partij na uitsluitingen voor N'diaye en Arzo met negen man eindigde, mag zich in afwachting van het Europese duel met het stugge Videoton grote zorgen maken.

Na nauwelijks acht minuten zette Leye voor, Rafinha liet Trajkovski vrij intrappen.
De bezoekers stonden achterin echt niet op hun beste benen te voetballen. Naessens schoot een mogelijke tweede treffer voorlangs. De Sollied-brigade bleef ondertussen knoeien en stapelde de slordigheden op. 

Zulte Waregem keek rustig de kat uit de boom en liep alle ruimtes mooi dicht. De eerste echte kans voor de bezoekers kwam er in de slotminuut van de eerste helft. Na assist van Arbitman zag Remacle zijn schot door Bossut met de tip van de schoen in hoekschop verwerkt. AA Gent voor één keer massaal op de helft van de tegenstander, en dat werd pijnlijk afgestraft. Essevee speelde onmiddellijk de perfecte counter uit. Berrier liep er Conté af en dribbelde ook Padt. 

Opnieuw Berrier, dubbel rood voor AA Gent

Na de pauze kregen de zwakke Buffalo's meteen een nieuwe dreun om de oren. Wie anders dan Berrier lepelde van net buiten de zestien de bal buiten bereik van een verbouwereerde Padt. AA Gent moest de kelk ledigen tot op de bodem. N'diaye kreeg een tweede gele kaart en dus rood na te fel ingaan op Bossut, al leek dat wel een strenge beslissing.

Topschutter Arbitman miste nog een open kans, maar uiteindelijk konden de Gentenaars toch milderen. Remacle verguldde van op elf meter de pijn. Ook De Smet en Maréval kregen nog mogelijkheden, maar dit Gent was duidelijk te laat wakker geschoten. Op de koop toe kregen ze in het slot een extra mokerslag te verwerken, met een tweede gele kaart voor Arzo.