Genk geeft voorsprong uit handen in Leuven
OHL - Racing Genk Foto: BELGA
Leuven heeft gisteren zijn eerste punt van het seizoen gepakt. De Brabanders kwamen tegen tien Genkenaars nochtans 0-2 achter, maar wisten in het slotkwartier op puur enthousiasme achterstand uit.

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar vertoonde een schrijnend gebrek aan creativiteit. Behalve een schot van Ngolok zat er voor de rust niet in. 

Genk stelde andermaal wat teleur. Toch hadden de bezoekers nog voor de match een kwart weg was op voorsprong moeten staan. Benteke liet de huizenhoge kans echter onbenut. Er kondigde zich nog meer onheil aan voor de fusieclub, want Hyland werd door ref Boucaut uit het veld gestuurd. Een zware sanctie;

Benteke opent de score

Met een man minder slaagde Genk er echter in om OH Leuven op achterstand te plaatsen. De Roeck speelde de bal in de voeten van Barda, die de plaats van Joseph-Monrose innam, en de Israëliër vond Benteke. De Rode Duivel kende dit keer geen genade.

De thuisploeg kwam met veel goede wil uit de kleedkamer en drong de Limburgers achteruit. OHL mocht echter opgelucht ademhalen toen De Roeck in de zestien aan Benteke ging hangen en Boucaut zedig de ogen sloot.

De jongens van Ronny Van Geneugden trokken weer enthousiast ten aanval, maar een treffer van Ibou werd vanwege buitenspel afgekeurd. En een nieuwe koude douche liet niet lang op zich wachten. Vossen brak op rechts uit en bediende Buffel op maat. De Bruggeling duwde van dichtbij binnen.

Dol slotkwartier

Een kwartier voor het einde keerde de hoop terug in de Leuvense harten. Gislason haalde van op afstand uit en de bal verdween via de schouder van Tshimanga in de kruishoek. Chuka kreeg de eer de gelijkmaker op het bord te zetten, maar zag de mogelijkheid om van dichtbij niet het doel maar de paal te treffen. Het was slechts uitstel van executie voor de bezoekers. Buffel hing aan de arm van de sterk ingevallen Azevedo en Ibou zette de strafschop om. De Limbiurgers wankelden, maar Vanaudenaerde speelde te hard terug op Bailly, die de bal buiten zijn doelgebied met de arm beroerde. Boucaut reageerde echter niet. Aan de overkant werd een doelpunt van Ibou alweer terecht voor buitenspel uitgewist.