Zondagavond valt het doek over de 38ste editie van het Dranouter Festival. Over de drie dagen verspreid telde het festival 62.000 bezoekers. De organisatie is tevreden dat de terugkeer naar de roots van Dranouter aansloeg bij het publiek. Op zaterdag was het optreden van Bart Peeters het absolute hoogtepunt van het festival.
'Voor het publiek sprong dat er inderdaad uit', bevestigt organisator Bavo Vanden Broeck. Ondanks een muzikaal sabbatjaar stond Bart Peeters in Dranouter toch op de affiche.
 
'Het was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om hem te overtuigen. Bart heeft een hele goede band met Dranouter en wordt hier altijd warm verwelkomd', aldus Vanden Broeck. Het was voor Bart Peeters al zijn vierde doortocht in Dranouter.
 
De 38ste editie van het festival trok ongeveer 62.000 bezoekers. De organisatie koos ervoor om dit jaar de toegangsprijzen met 20 procent te verlagen. 'We vinden dat een belangrijk signaal. Ons festival is daardoor heel toegankelijk voor jonge mensen', legt de organisator uit.
 
Deze editie van Dranouter betekende ook een kleine terugkeer naar de folkroots van het festival. 'We hadden een heel divers aanbod, dat aansloeg bij het publiek. Ik ben ook heel veel aangesproken door mensen die de terugkeer naar de basis toejuichen.
 
Op het hoofdpodium mag the Kyteman Orchestra zondagavond deze editie afsluiten.