Geen verrassingen zondagavond in de halve finales van de 100 meter bij de mannen. De Amerikaan Justin Gatlin en de Jamaicanen Usain Bolt en Yohan Blake wonnen elk hun halve finale. Enkel Asafa Powell hield het wat spannend door pas derde te worden in de eerste halve finale, maar gaat met één van de twee snelste verliezende tijden door.

 

De eerste twee van in totaal drie halve finales plaatsten zich automatisch voor de finale later zondagavond, samen met de twee beste verliezende tijden. Gatlin won de eerste halve finale in 9.82 seconden, voor de Nederlander Churandy Martina die met 9.91 een Nederlands record liep. De Jamaicaan Powell kwam in 9.94 over de meet, de snelste verliezende tijd.

 

Titelverdediger Usain Bolt won al uitlopend de tweede halve finale in 9.87 seconden. De Amerikaan Ryan Bailey plaatste zich als tweede (9.96) ook rechtstreeks, Richard Thompson uit Trinidad en Tobago had met 10.02 de tweede verliezende tijd.

In de derde halve finale tot slot was het de beurt aan wereldkampioen Yohan Blake. Hij won in 9.85 seconden, voor de Amerikaan Tyons Gay (9.90).

 

Bekijk alle uitslagen op de resultatenpagina van Sportwereld!