Polé Polé Beach lokt bijna 25.000 bezoekers naar Zeebrugge
Foto: nmi
Afgelopen weekend vond in Zeebrugge de 15de editie van Polé Polé Beach plaats. De grote strandparty mocht bijna 25.000 bezoekers verwelkomen. Zondagavond sluit dj 4T4, bekend van 't Hof van Commerce, het festival af.

De organisatie wilde het evenement dit jaar bewust klein houden. 'Het was inderdaad de bedoeling om er geen echt festival meer van te maken, maar eerder een grote beachparty', verklaart Tim Van den Heuvel van de organisatie. 'Een kleine 25.000 bezoekers is dus zeker boven onze verwachtingen.'

Het weer, dat veel beter meeviel dan verwacht, was een grote opsteker. 'Daardoor was de sfeer gisteravond echt fantastisch. Het is toch speciaal als zoveel mensen in zo'n uniek decor samen buiten kunnen feesten', aldus Van den Heuvel.

Het is nog niet zeker of Polé Polé Beach volgend jaar opnieuw in Zeebrugge georganiseerd wordt. 'Dat kan ik nu moeilijk zeggen. We moeten eerst even alles laten bezinken en de eindafrekening maken.'

Ook over deze editie was eerder wat twijfel na een negatief rapport van de politie. De politie wilde het festival al om 1 uur 's nachts laten eindigen. Uiteindelijk werd een compromis bereikt, met een einde om 3 uur. De organisatie benadrukt dat deze problemen uitgeklaard zijn en er dus geen redenen meer zijn voor een mogelijke verhuis.