Elodie Ouedraogo als vierde naar halve finale
Foto: Photo News
Elodie Ouedraogo heeft zich zondagavond op de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden. De 31-jarige Brusselse eindigde als vierde in haar reeks in 55.89 seconden, net voldoende voor een rechtstreeks ticket naar de halve finales.

Ouedraogo, op de vorige Spelen in Peking goed voor zilver met de 4x100 meter, liep in de vierde van in totaal vijf reeksen. De eerste vier van elke reeks plaatsten zich automatisch voor de halve finales van maandag, samen met de vier snelste verliezende tijden. Onze landgenote werd even uit haar concentratie gehaald door een valse start van de Turkse Karadere, die werd uitgesloten. Ouedraogo bleef echter gefocust en startte uitstekend. Ze kwam als tweede uit de laatste bocht, maar kreeg het in het slot wel wat moeilijker. Haar vierde plaats kwam echter nooit in gevaar.

Ouedraogo liet uiteindelijk 55.89 noteren, 5 tiende boven haar persoonlijke record. Daarmee liep ze de 20e tijd van de 24 halvefinalisten. Ook op het WK vorig jaar in Daegu haalde ze de halve finales, dit jaar werd ze op het EK zesde in de finale. De Russin Natalya Antyukh was met 53.90 seconden de snelste in de reeksen.
De halve finales volgen maandagavond, de finale woensdag.

Bekijk alle uitslagen op de resultatenpagina van Sportwereld!