Michel Daerden is overleden
Foto: BELGA
Ex-minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) is zondagmiddag overleden in een ziekenhuis in het Zuid-Franse Fréjus, dat heeft zijn zoon Frédéric bekendgemaakt.

Michel Daerden werd 62 jaar. Hij lag sinds 25 juli in coma nadat hij op vakantie in Agay, Saint-Raphaël, een dubbele hartaanval had gekregen. Een paar maanden geleden werd Michel Daerden ook al eens gehospitaliseerd met ademhalingsproblemen.

Daerden bracht op zaterdag 21 juli zijn laatste dag door in België, op de Francofolies van Spa. Hij vertrok op zondag 22 juli naar de Côte d'Azur en arriveerde diezelfde dag in het zuiden van Frankrijk. Ook zijn dochter Elena was daar.

Hij huurde een vakantiehuisje in Agay (Saint-Raphaël) omdat hij 'een mooi zicht' wilde op de zee. Hij kende de streek goed en bezat enkele jaren een villa in Saint-Raphaël. Vier jaar geleden verkocht hij die villa.

Op 25 juli kreeg hij tijdens een restaurantbezoek een dubbele hartaanval. Hij zat toen alleen op restaurant, iets dat hij graag deed. Daerden werd overgebracht naar een ziekenhuis in Fréjus, waar de dokters hem in een kunstmatige coma hielden.

Longinfectie

Eerder deze week hadden de Franse artsen meermaals een poging ondernomen om de voormalige minister uit die coma te halen. Daerden reageerde echter ongunstig op die pogingen, die dan ook gestaakt werden. 

De PS-politicus liep bovendien een longinfectie op, wat enkele dagen koorts veroorzaakte. De artsen vonden niet de juiste antibiotica om de lichaamstemperatuur te doen dalen en voerden zaterdag nog een tracheotomie, een luchtpijpsnede. Maar de toestand van de ex-minister verergerde in de loop van de dag. 

Michel Daerden, vader van drie kinderen, overleed zondagnamiddag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in