Philippe Le Jeune: 'Ik wilde dat Vigo in schoonheid kon eindigen'
Foto: AFP
Vigo d'Arsouilles, het paard van de Belgische ruiter Philippe Le Jeune, komt maandag niet aan de start van de derde individuele kwalificatieronde in de jumping op de Spelen in Londen. De beslissing werd zondag genomen door de Belgische veearts Jef Desmedt, in samenspraak met de Belgische ploeg.

De 52-jarige Le Jeune kende zijn beste momenten op de rug van Vigo d'Arsouilles. 'Van al mijn paarden kreeg hij elke dag als eerste verzorging. Hij was ook de laatste die we 's avonds zagen', vertelde de Brusselaar.

'Ik zit al lang genoeg in deze sport om te weten dat we moesten rekening houden met het paard. Vigo heeft al voldoende getoond tot wat hij in staat is. We wilden hier in Londen in schoonheid eindigen, jammer genoeg zal dat niet lukken.'

Philippe Guerdat, de Zwitserse coach van de Belgen, kwam tot dezelfde conclusie. 'Ik ben triest omdat iedereen Philippe en Vigo een mooi afscheid gunde. Vandaag was zijn laatste wedstrijd, dat is jammer.'

Vigo d'Arsouilles, een 14-jarige hengst van 600 kilogram, werd in 2010 wereldkampioen met Le Jeune in Kentucky, de apotheose van een rijkgevulde carrière. Vanaf nu zal Vigo enkel dienen om te fokken.