Elk punt van Murray lokte gekte uit. De fans gaven volop uiting aan hun patriottische lust. Het  Schotse contingent had hun gezichten à la Braveheart blauw en wit geschilderd, de Engelsen zwaaiden met de Union Jack. 'Het goud is voor jou, dit is enkel een formaliteit', aldus een zelfverzekerd spandoek. 'Maak hem af, Andy' en 'Ik hou van jou', riepen de fans. 

Zij konden hun ogen amper geloven toen Murray door de eerste twee sets walste: 6-2 en 6-1. Elke keer weer werden ze gek: revanche voor het pijnlijke verlies in de Wimbledonfinale, amper een maand geleden op hetzelfde gras. 

Murray kreeg al een staande ovatie enkel om het terrein op te lopen, het stadion zat bomvol. Zuchten van opluchting begroetten elke fout van Federer, een smash van Murray werd met gejuich onthaald. Een vergeten gsm tijdens een spannende rally werd uitgejouwd. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel.

De Britten wachten al sinds 1936 op een winnaar in Wimbledon, nu jubelden ze hun olympische held toe. Elk punt van Murray's laatste spel was een foltering, maar het publiek ontplofte van vreugde toen hij het met een ace afmaakte.

Murray keek even verbaasd als het publiek na de wedstrijd. Hij klom in de tribunes om zijn vriendin Kim en moeder Judy te omhelzen. Federer liep in shock weg, zich afvragend wat er gebeurd was: het was allemaal afgelopen!