Callcenter Stefanini maandag opnieuw in staking
Foto: dbb
Bij het callcenter Stefanini in Evere, dat voornamelijk voor Belgacom werkt, wordt maandag vanaf 10 uur opnieuw gestaakt. Het bedrijf speelde vorige week het contract met de telecomgigant kwijt, waardoor 182 van de 240 banen verdwijnen.

Vrijdag ging het personeel al eens in staking, maar zaterdag en zondag werden opnieuw oproepen beantwoord. Maandag om 10 uur gaat een nieuwe staking in, die de hele dag zal duren.

'De directie lijkt niet van plan om ook maar één van onze eisen in te willigen', zegt Jan Meeuwens van vakbond BBTK zondag. 'We vragen een sociaal plan, de minimumuitkering plus nog iets extra, maar dat willen ze niet geven.'
 
Het management van Stefanini zou geen sociaal luik hebben opgenomen in het contract met Belgacom en zelf nooit voorzieningen hebben aangelegd. Intussen kenden de bestuurders zichzelf wel bonussen toe.
 
'Ons laatste aanbod was dat de directie die bonussen zou terugstorten om ze te gebruiken voor een sociaal plan, maar dat werd weggelachen', aldus Meeuwens.
 
Het personeel trekt daarom maandagochtend naar de Belgacomtoren, waar een delegatie zal worden ontvangen. 'We willen dat Belgacom het ontslagen personeel onderbrengt in andere callcenters, binnen redelijke geografische grenzen en aan een gelijkaardig loon', zegt de vakbondsman.
 
Belgacom liet vorige week al weten dat er meer dan 200 vacatures zijn in het eigen callcenter en bij de externe partners.