Philippe Guerdat: 'Niet elk jaar een mirakel'
Foto: AFP
De Belgische jumpingploeg slaagde er zondag niet in zich te plaatsen voor de tweede ronde van de landenwedstrijd op de Olympische Spelen in Londen. De Belgen eindigden dertiende op vijftien landen, terwijl een plaats in de top acht noodzakelijk was.

'Of we nu negende of dertiende worden, we zijn er niet bij', klonk het ontgoocheld bij de Zwitserse coach van de Belgen, Philippe Guerdat.

'Je moet de uitslag ook in de juiste context plaatsen. Ik wil me er niet achter verstoppen, maar ik zei altijd dat we het mirakel van Kentucky (derde op het WK) niet elk jaar gingen herhalen', zei Guerdat.

'Daarna werden we zevende op het EK en nu dertiende op de Spelen. Mijn ruiters hebben een goede proef afgewerkt, maar ze werden geklopt. We maakten drie à vier vermijdbare fouten, maar wie maakt die niet? Andere, grotere landen hebben ook fouten gemaakt. Kijk maar naar Frankrijk en topfavoriet Duitsland, zij werden ook uitgeschakeld.'

De Belgen ambieerden een plaats in de finale, maar Philippe Guerdat verdedigde zijn keuze voor de ruiters. 'Ik denk dat we met andere ruiters hetzelfde resultaat hadden neergezet. Ik heb mijn selectie in eer en geweten samengesteld en ik sta daar nog voor de volle honderd procent achter. Deze jongens geven altijd alles, ze offeren veel op. Ik geloof dat ze nog iets gaan laten zien in de individuele wedstrijd', besloot de Zwitser.