Vigo d'Arsouilles, het paard van Philippe Le Jeune, zal maandag niet starten in de derde individuele kwalificatieronde in de jumping. Dat bevestigde de teamleider van de Belgische ruiters Wendy Laeremans zondag. Het Belgische team werd zondag uitgeschakeld in de kwalificaties voor de finale van de landenwedstrijd.

'Hij heeft last van zijn been, hij kan niet goed draaien. Vannacht heeft hij een hele nacht met zijn been in ijs gezeten', legde Philippe Guerdat, de Zwitserse coach van de Belgen, na afloop van de tweede ronde uit. 'Als we nog in de landenwedstrijd zaten, hadden we alles gedaan om een oplossing te vinden.'

Jos Lansink (Valentina) staat momenteel zeventiende met vier strafpunten, terwijl de drie andere ruiters, Philippe Le Jeune (Vigo d'Arsouilles), Gregory Wathelet (Cajdanine Z) en Dirk Demeersman (Bufero), op een gedeelde 31e plaats staan met acht strafpunten. De vier plaatsten zich zo voor de volgende ronde met een plaats in de top-45. Maandag kunnen de 35 beste ruiters zich plaatsen voor de individuele finale, die woensdag van start gaat met een blanco score.

In 2010 werd Lejeune met Vigo d'Arsouilles nog wereldkampioen jumping in het Amerikaanse Kentucky. Deze blessure betekent mogelijk het einde van de springcarrière van Vigo d'Arsouilles.