Oprah onthult haar natuurlijke afrokapsel
Foto: The Oprah Magazine
Oprah bewijst op de cover van de septembereditie van 'O' dat ze haar wilde haren nog lang niet kwijt is. Voor het eerst in twaalf jaar pronkt de 'Queen of All Media' op de cover van haar eigen magazine met haar natuurlijke afrokrullen.

Tijdens de voorbereiding van de shoot werden de haardrogers, de stijltangen en de pruiken voor de eerste keer achterwege gelaten. Ongeveer 144 keer sierde Oprah de cover van 'O' met een ander, verrassend kapsel, maar nog nooit liet ze haar echte, weelderige krullen zien.

In de column 'What I Know For Sure' vertelt de 58-jarige ster over haar persoonlijke ervaringen met een afrokapsel. Oprah, die alle mogelijke haarstijlen heeft uitgeprobeerd, gelooft dat veranderen van kapsel bevrijdend kan zijn. 'Ik merk zelfs een verandering bij mijn honden als hun haren kortgewiekt worden voor de zomer: ze worden dan levendiger en speelser. Ze voelen zich meer zichzelf als ze van die zware haren verlost zijn,' aldus Oprah.

Hoewel ze duidelijk een stevige voorstander is van verandering, deelt Oprah ook mee dat ze gelooft dat de meest succesvolle make-overs degene zijn die een klik veroorzaken: 'De enige echte transformaties vinden plaats in het bewustzijn.'