Bij de voertuigcontrole in Etterbeek tijdens de nacht van zaterdag op zondag zijn niet zes, maar drie agenten gewond geraakt. Dat zegt de burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf, zondagmiddag. Hij relativeert de ernst van het incident.

Drie meerderjarige personen werden ter beschikking gesteld van het parket wegens verbale bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen jegens agenten. Voor een 17-jarige dader werd de plaatsing in een gesloten instelling gevraagd wegens doodsbedreigingen, weerspannigheid en smaad.

Volgens informatie van het Brusselse parket merkten twee agenten zaterdagavond een Renault Clio met vier inzittenden op die zigzaggend over de Waversesteenweg reed. Ze deden het voertuig stoppen en de bestuurder legde uit dat hij cannabis had gebruikt. Toen een tweede patrouille ter plaatse kwam, troepten een tiental jongeren in de buurt samen om te protesteren.

Toen de jongeren de wagen naderden, haalden de politieagenten hun wapenstok boven. Daarop gaf een van de jongeren een agent een trap. Twee mensen werden opgepakt en meegenomen naar het commissariaat. Daarop trokken de andere jongeren naar het commissariaat om te protesteren en bedreigden ze de agenten met de dood. Een minderjarige die zich in het gebouw bevond, ging de agenten te lijf.

De burgemeester van Etterbeek onderstreept zondagavond in een persmededeling dat er zich zaterdagavond geen enkele opstoot voordeed in Etterbeek en ook niet voor het politiecommissariaat. De Wolf ontkent ook dat zes agenten gewond raakten tijdens de interventie. Volgens informatie van een politiechef raakten er twee agenten lichtgewond. Die zouden gewoon kunnen doorwerken. Een derde agent raakte gewond aan zijn hand en is vijf dagen werkonbekwaam.