Belgische ruiters falen in eerste ronde
Foto: BELGA
De Belgische jumpingploeg is uitgeschakeld in de eerste ronde. Kopman Philippe Le Jeune kon met zijn paard Vigo d'Arsouilles niet foutloos blijven, en verzamelde maar liefst acht strafpunten. Ook de rest presteerde ondermaats.

Dirk Demeersman ontgoochelde ook. Hij behaalde op Bufero Van Het Panishof net zoals Philippe Lejeune acht strafpunten.

Gregory Wathelet - op papier de minst sterke van het Belgische viertal - kon zijn parcours ook niet foutloos afwerken. De ruiter van Cadjanine Z sprong binnen de tijd en behaalde vier strafpunten.

De tot Belg genaturaliseerde Nederlander Jos Lansink presteerde ook niet op zijn niveau. Hij sprong met Valentina Van 't Heike één balk omver. Goed voor ook vier strafpunten.

Het slechtse resultaat wordt aan het einde van deze ronde weggelaten. Voor de Belgen is dat acht van Lejeune of Demeersman. In de landencompetitie komt België met 16 foutieve scores op een teleurstellende dertiende plaats te staan, en is daarmee uitegschakeld. Enkel de acht beste landen gingen door.

Individueel wisten de vier Belgische ruiters zich wel te plaatsen. Jos Lansink staat op de zeventiende plaats als beste Belg, maar hij lijkt net als zijn drie kompanen uitgeteld voor eremetaal.

Bekijk hier de uitslag en stand op Sportwereld.be