Reynders bezoekt Bhutan
Foto: AP
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is zondag aangekomen in Thimphu, hoofdstad van Bhutan. Tijdens een tweedaags bezoek ontmoet hij de koning en de hoogste overheden van het land.

 Hij stelt er ook de eerste Belgische ereconsul aan als gevolg van de gestarte diplomatieke relaties tussen beide landen.

Voor zijn aankomst in Bhutan bracht Didier Reynders een werkbezoek aan India. Daar ontmoette hij minister van Industrie Anand Sharma, minister van Spoorwegen Mukul Roy en gewezen minister Karan Singh, algemeen commissaris voor India voor de editie 2013 van Europalia. De ontmoeting met Karan Singh, voorzitter van de Indiase raad voor culturele betrekkingen, bood de gelegenheid om te praten over de voorbereiding van Europalia.

Met minister Sharma praatte Reynders over de economische bilaterale betrekkingen en over gemeenschappelijke sectoren, zoals de haven- en spoorweginfrastructuur, farmaceutica, menswetenschappen, ziekenhuisoprichting en -management, duurzame stadsontwikkeling, energie en mobiliteit. Reynders is van plan om in de lente van 2013 een nieuw bezoek te brengen aan India.

Voorts ondertekende Reynders op 2 augustus in New Delhi een samenwerkingsakkoord, waardoor de ondernemingen Eurostation en Euro Immo Star (NMBS) met de Indiase spoorwegoverheden masterplannen kunnen uitwerken voor verschillende stations in India.
Op 3 augustus gaf de minister voor een breed publiek een lezing over de toekomst van de euro. Vervolgens opende Reynders de nieuwe Indiase zetel van de Ieperse onderneming Picanol, de wereldleider in de vervaardiging van weefgetouwen.