Dode en drie gewonden bij bosbrand in westen van Spanje
De regio Extremadura in Spanje Foto: vum
Een soldaat van een urgentie-eenheid van het Spaanse leger is om het leven gekomen bij het bestrijden van een bosbrand in het westen van Spanje. De vrachtwagen waarin hij zat kantelde en viel 300 meter diep in een ravijn. Dat hebben de hulpdiensten zaterdag gemeld. Er vielen ook drie gewonden, van wie een ernstig.

De militairen waren opgeroepen om bijstand te bieden aan zowat 450 brandweerlieden die zaterdag een bosbrand aan het bestrijden waren die vrijdag ontstaan was in de regio Extremadura, nabij de grens met Portugal. Onder meer dertien helikopters en zeven vliegtuigen werden ingezet bij het bestrijden van de brand. Een 300-tal mensen moest geëvacueerd worden van een camping.

Spanje kende dit jaar, met de droogste winter in meer dan 70 jaar, al een groot aantal bosbranden. De zwaarste van die branden vernielde begin juli 50.000 hectare bos in de regio Valencia, in het oosten van het land. Op 22 juli lieten vier mensen het leven bij een brand die 14.000 hectare bos in de as legde in Catalonië, in het noordoosten van Spanje.