De Ceulaer bezorgt Lokeren punt in blessuretijd
Lokeren - Bergen Foto: BELGA
Lokeren had aan twee flitsen van Benji De Ceulaer genoeg om een gelijkspel af te dwingen tegen een goed spelend Bergen. De Ceulaer is nu topschutter met drie goals in twee matchen.

Matumona zorgde voor de eerste opschudding met een listige vrijschop. Bergen legde de beste combinaties op de mat. Matumona toonde zich een tweede maal met een afstandsschot. Een kopbal van Nong, die afweek op Taravel, ging maar een meter naast. De Ceulaer besloot in de handen van Werner.

De bezoekers bleven gevaarlijk prikken, maar Nong en Jarju sprongen slordig om met de kansen en de ruimte. Iets voor het halfuur klom de thuisploeg gevleid op voorsprong. De Ceulaer pakte uit met een klassenflits. De Limburger dolde met Monteyne en gaf doelman Werner het nakijken.

Lokeren bleef na de openingsgoal met vuur spelen. Nong miste een open kopbalkans. Timmermans dwong Lazic tot een knappe reflex. In de toegevoegde tijd van de eerste helft scoorde Nicaise de verdiende gelijkmaker. Bij diens verre vrije trap zagen Lazic en de Lokerse defensie er niet te goed uit.

Achtervolgen

Amper 17 seconden stonden op de klok in de tweede periode en de thuisdefensie liet zich opnieuw in de luren leggen. Jarju profiteerde (1-2). Lokeren ging in de achtervolging, maar speelde vrij slordig. De Ceulaer dreigde met een heerlijk schot. Maes voerde een dubbele wissel door. Leko en Patosi ruimden plaats voor Milos Maric en Fall. Het leverde enkel wat extra druk op op de bezoekende defensie.

Jarju liet de 1-3 liggen. Saglik dwong Werner tot een uitstekende redding. In de toegevoegde tijd kopte Fall een bal voor de voeten van De Ceulaer. Die aarzelde niet en trapte de 2-2 tegen de netten. 

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.