Kortrijk blijft het  zwarte beest van Cercle
Cercle Brugge - KV Kortrijk Foto: BELGA
Cercle tegen Kortrijk levert doorgaans roodwitte winst op. Gisteren was het niet anders. Portier kopte Cercle op voorsprong maar Ernest Nfor en Thomas Matton zorgden er samen met een goede Keet voor dat Kortrijk het zwarte beest blijft van Cercle.

Vertenten, 24 jaar en zijn eerste match als scheids in eerste klasse, moest zijn eerste moeilijke beslissing al op het kwartier nemen. Thomas Matton ging alleen op Verbist af en Stef Wils gebruikte vooral zijn handen om Matton af te remmen. Geen penalty echter, oordeelde de ref. Terwijl de regenboog boven het stadion alsmaar indrukwekkender werd, leverde het eerste Cercle-gevaar echter meteen een voorsprong op. Portier zette zijn jubileummatch op het hoogste niveau glans bij en kopte de corner van Cornelis binnen.

Doelman Darren Keet verveelde zich alvast niet. Vetokele besloot schuin over en Lukas Van Eenoo, vorige week tegen Genk goed voor twee goals, kopte op de bovenkant van de lat. Keet prees zich eveneens gelukkig dat Zukanovic beter kopte dan Vetokele en de voorzet van Evens in een corner verwerkte. Niettemin kon het halfweg toch weer gelijk staan. Matton omspeelde Verbist maar de poging van de ex-speler van Zulte Waregem was te slap en werd door Vidarsson op de lijn gered.

Uitblinker Matton

Met 1–0 op het bord lokte Cercle de Kerels uit hun pijp, tot Nfor de gelijkmaker scoorde. Met dank aan Thomas Matton, die al of niet in buitenspel de voorzet afleverde. Vertenten had het compleet verkeerd toen hij geen strafschop floot voor een overduidelijke duwfout van Vidarsson op de bedrijvige Matton. Vanhaezebrouck was terecht furieus 

Voor Cercle mocht het allemaal niet baten. Na de gelijkmaker zette groenzwart de bezoekers even onder druk, maar Keet had een knappe reflex in huis op de kopbal van Evens, die even later met een kaakbeenbreuk zijn lenzen kwijtspeelde en werd vervangen. Toen al was het 1–2 geworden want uitblinker Matton had mooi de assist van Nfor voorbij Verbist gekopt.

Vanhaezebrouck wilde Dupuis inbrengen, maar na de terechte rode kaart van Demets koos hij voor Mitrovic. Keet ontpopte zich echter als een waardige opvolger van Van Hout en behield de nul.

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.