KV Mechelen kan niet scoren bij Waasland-Beveren
Waasland-Beveren - KV Mechelen Foto: PN
De partij tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen leverde geen winnaar op. Beide ploegen hielden elkaar goed in bedwang en gingen pas in de slotfase voor de winst. In de slotfase beroerde KV Mechelen drie keer het doelkader.

Tijdens de eerste helft zat de wedstrijd op slot. KV Mechelen begonnen weliswaar het sterkst aan de partij maar toen Cordaro de Deen Enevoldsen na amper drie minuten een kans kon voorschotelen, tikte hij de bal boven de uitlopende Clepkens over doel. Ook Van Tricht waagde zijn kans, maar zijn afstandsschot werd door doelman Clepkens zonder problemen gepakt.

Doelkader

Waasland-Beveren voetbalde ondertussen goed georganiseerd en kreeg een kansje toen Plut een voorzet van Ladrière via een verdediger in hoekschop kopte. Stipt op het halfuur scoorde de thuisploeg ei zo na toen Farssi een vrijschop tegen de bovenkant van de deklat trapte. KV Mechelen reageerde met een goede voorzet van Cordaro maar Junker trapte de bal nipt naast het doel. Ook De Petter kon kort voor rust niet scoren.

Ook na de pauze bleef het wachten op kansen. Op het uur verkeek Van Hemert zich op een voorzet van Henkens, maar Van Tricht was duidelijk te verrast en trapte de bal, volledig vrijstaand, hoog over doel. Aan de overzijde zorgde Plut voor gevaar maar ook hij kon niet besluiten. 

De Waaslanders hadden even later puur geluk toen een voorzet van Chen door niemand werd binnengetikt. Vervolgens had Clepkens een goede reflex in huis op een schot van Van Tricht en maakte hij een poging van Henkens onschadelijk met de vuisten.

In de slotfase plots sensatie. Eerst knalde de ingevallen Snelders op de vuisten van Renard, in de rebound trapte de aanvaller nipt naast doel. KV Mechelen reageerde met een poging van Ruiz, door Clepkens tegen de paal geduwd, en een trap van Diabang op de deklat. In de slotseconde kopte De Petter op de paal.
 

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.