In Steenwijkerwold in de Nederlandse provincie Overijssel zijn zaterdag een aantal festivalgangers gewond geraakt toen bij een hevig onweer een tent instortte.

Het festivalterrein van Dicky Woodstock werd rond 21 uur getroffen door een valwind, gevolgd door een zeer zware onweersbui, waarbij ook hagelstenen vielen. Bij dat noodweer stortte een feesttent in. 

In die tent zou later op de avond onder andere Rowwen Hèze spelen. Omdat het optreden nog niet begonnen was, was de tent nog niet helemaal volgelopen. Er waren zo'n 150 toeschouwers in de tent. 

Sommige bronnen maakten snel van tientallen gewonden gewag. Op de de Twitter- en  Facebookpagina van het Dicky Woodstock Festival verscheen net voor 22.30 uur de mededeling "Onze grote tent is ingestort, 10-15 gewonden, niet ernstig. Naar het ziekenhuis gebracht. Gewonden ter plaatse ook behandeld."

Geruchten dat er ook een dode zou gevallen zijn, werden door de politie ontkend. De politie bevestigde wel dat er een vijftiental gewonden met kneuzingen en botbreuken naar het ziekenhuis waren gebracht. Andere gewonden werden op het festivalterrein verzorgd. 

Het festival, dat liep van 2 tot 4 augustus, is uiteraard afgelast. 

Het ongeluk in Steenwijkerwold roept herinneringen op aan het drama op Pukkelpop op 18 augustus vorig jaar. Daar vielen na noodweer door omwaaiende bomen en instortende tenten vijf doden. De slachtoffers van die ramp worden zondag herdacht.