Modehuis Ferragamo brengt historische muiltjes Marilyn Monroe uit
Foto: rr
‘Give a girl the right shoes, and she can conquer the world’, zei Marilyn Monroe. De perfecte schoenen vond ze bij het Italiaanse schoenengenie Salvatore Ferragamo, die ook wel de schoenmaker van de sterren wordt genoemd. Hij was de chouchou van actrices als Ava Gardner, Greta Garbo en Sophia Loren en ook Marilyn was een trouwe klant.

Ze zou wel 40 paar stiletto’s van Ferragamo in haar kast gehad hebben. Ferragamo maakte Marilyns hakken korter dan noodzakelijk, zodat de neus van de schoen iets omhoog stond. Zo kon ze beter met haar heupen wiegen en kreeg ze haar befaamde loopje. Door de stilettos leek Marilyn ook dunner en groter en leek haar achterste ronder.

Naar aanleiding van de Marilyn-expo in het Museo Salvatore Ferragamo werd de archiefkast van Ferragamo flink geplunderd voor de remake van enkele Marilyn-muiltjes. Zo is er een exacte replica van de rode met Swarovskikristallen bezette pumps die de actrice droeg in 'Let’s make Love' uit 1960.

De luxeschoenenboetiek Coccodrillo in Antwerpen heeft een collectie exclusieve en gelimiteerde Marilynpumps in huis. Deze reproducties van de iconische modellen zijn handgemaakt, uitgevoerd volgens de authentieke constructie en in de originele materialen.

Prijzen vanaf €475, Coccodrillo, Schuttershofstraat 9, 2000 Antwerpen, 03/233.20.93. Enkele originele modellen zijn te zien op de expo ‘Marilyn’ in het Museo Salvatore Ferragamo in Firenze. Het eerbetoon aan de actrice loopt er nog tot januari 2013.