GET THE LOOK. Marilyn Monroe
Foto: rr
Madonna, Lady Gaga, Lindsay Lohan en Gwen Stefani beheersen de Marilyn-look perfect. Maar met blond haar, rode lippen en een schoonheidsvlekje kom je al een heel eind. Probeer het zelf, met deze tien tips en tricks.

1. Marilyn dankte haar looks aan haar genen, haar vaste make-up artist Allan Snyder en aan de producten van dermatoloog Erno Laszlo. Marilyn gebruikte twee producten van Laszlo: de Active Phelityl Cream en het Duo-Phase gezichtspoeder, die trouwens nog steeds beschikbaar zijn. Morning Beauty Rescue, een dagcrème die de aanmaak van collageen bevordert, werd onlangs uitgebracht als eerbetoon aan Laszlo’s bekendste klant en muze.

2. Lippenstift - veel lippenstift – is een must, breng minstens een laag of drie aan. Guerlain Kiss Kiss Lipstick #522 of Lady Danger van M.A.C leunen het dichtste aan bij de tinten die Marilyn gebruikte. De contouren van de lippen gaf ze een donkerdere kleur, om de mond voller te laten lijken en nog meer te laten opvallen.

3. Een anders lievelingsproduct van Marilyn was de Cleansing Oil van Shu Uemura. Ze waste zich iedere avond met de gel en spoelde maar liefst 15 keer met koud water na.

4. Marilyn geloofde in de heilzame werking van ijsbaden, om haar huid stevig te houden en cellulitis te bestrijden.

5. Allan Snyder, de vaste visagist van Monroe, had enkele truucjes: zo lijnde het oog af met een wit kohl potlood, zo leek het oog groter en meer open. Bij Marilyn gebruikte hij het liefst bruine eyeliner en mascara. Valse wimpers – in twee geknipt en enkel op de uithoeken geplakt - maakten de ogen af.

6. Vergeet geen vals schoonheidsvlekje boven de lippen aan te brengen. Bij Marilyn was het echt.

7. Marilyn is de bekendste blondine ter wereld. Wie ook blond (nepblond, ook Marilyn was geen natural blonde) door het leven wil gaan, moet met enkele dingen rekening houden. Wie het haar blond wil verven, doet dat best in verschillende stappen. Wie te veel en te snel gaat afbleken en verven, houdt er een droge en beschadigde haardos aan over. Wie licht haar heeft, kan zelf het haar een boost geven. Wie donker haar heeft en blond wil gaan, roept best de hulp in van een colorist. Wie de Marilynkrullen wil, zal met rollers, krultang en mousse aan de slag moeten.

8. Draag altijd en overal – ook in bed - enkele druppels Chanel N°5, Marilyns lievelinsgeur.

9. M.A.C. koos Marillyn als hun nieuwe muze. Het cosmeticamerk lanceert in oktober een Marilyn Monroe make-up-collectie. Met de dertig producten bekom je in een handomdraai de blonde bombshell-look.

10. Zon was voor Marilyn een no-no: ze verschuilde zich altijd onder parasols en hoedjes om haar porseleinen huid te beschermen.

En ten slotte: trek genoeg tijd uit om de Marilyn-look te bekomen. Visagisten hadden minstens anderhalf uur nodig om Marilyn in topvorm te krijgen, soms liep dat zelfs uit tot drie uur.