Cipiers Sint-Gillis gaan door met werkonderbrekingen
Foto: pdw
De cipiers van de gevangenis in Sint-Gillis hebben na een algemene vergadering beslist dat ze het voorstel weigeren dat de directie met de centrale administratie is overeengekomen. Dat heeft Laurent Lardinois, afgevaardigde van het ACOD, dinsdag gemeld. Zolang er geen schriftelijk akkoord is, blijven de cipiers elke maandag en vrijdag het werk neerleggen. Als er op 15 augustus nog niets bereikt is, wordt een nieuwe algemene vergadering gepland.

 Laurent Sempot, woordvoerder van het directoraat-generaal van het gevangeniswezen, noemt die beslissing van de cipiers onbegrijpelijk. Het voorstel van de directie hield een reorganisatie van de werking in, op voorwaarde dat de cipiers hun acties zouden opschorten. 'Ondanks alles heeft de directie beslist om de discussie te blijven voeren, en het voorstel uit te voeren dat maandag op tafel gelegd is.' 

De betrokken partijen blijven onderhandelen, en samen met het personeel gaat de directie het logistiek kader evalueren, om zo de nodige reorganisatie te kunnen voorstellen.  De cipiers van Sint-Gillis staken sinds begin juli elke maandag en vrijdag in afwachting van onderhandelingen die de overbevolking in de gevangenis moeten oplossen. Ze vrezen ook dat de gevangenis niet in staat zal zijn om gevangen op te vangen waarvoor geen plaats meer is in de gevangenis van Vorst.