Uitleenbeurt van De Bruyne naar Bremen is officieel rond
Foto: AFP
De uitleenbeurt van Kevin De Bruyne door Chelsea aan het Duitse Werder Bremen is helemaal rond. Gisteren legde de jonge Belgische middenvelder medische tests af in Bremen en kwam de club tot een akkoord met een delegatie van Chelsea. Dat nieuws werd officieel bevestigd aan onze redactie. De Bruyne gaat dus een jaar in Duitsland voetballen en zou donderdag al meetrainen met de Duitse eersteklasser.

Chelsea besluit de 21-jarige middenvelder, ondanks een geslaagde voorbereiding, te laten rijpen in de Bundesliga. De uitleenbeurt van De Bruyne kadert in de nieuwe politiek van Chelsea. De Londense topclub probeert grote talenten binnen te halen om ze bij andere clubs ervaring te laten opdoen. Chelsea kocht De Bruyne al vorige winter voor een slordige negen miljoen euro van Racing Genk, maar het verhuurde de blonde spelmaker meteen terug aan de Limburgers. Nu mag de tweevoudige Belgisch international zijn kans wagen in een grotere competitie.

Werder Bremen eindigde vorig jaar op een ontgoochelende 10 plaats in de Duitse Bundesliga. De Duitser Thomas Schaaf is er coach. Bekende spelers zijn onder andere Gebre Selassie, Elia en Arnautovic.

Thibaut Courtois, die zijn tweede jaar op huurbasis bij Atletico Madrid ingaat, kreeg al dezelfde mogelijkheid. Ook de kans dat Romelu Lukaku, die genoemd wordt bij Fulham, een uitleenbeurt krijgt, is reëel. Zo lijkt Eden Hazard volgend seizoen de enige Belg te zijn die kans maakt op speelminuten in het blauwe shirt.