Genk en Cercle verwennen publiek met spektakelmatch
Genk - Cercle Brugge 3-3 Foto: Photo News
RC Genk en Cercle gingen vorig seizoen met een zege van start. Gisteravond moesten beide teams genoegen nemen met een gelijkspel, maar ze boden de toeschouwers wel een spectaculaire wedstrijd aan. Benteke en Van Eeno scoorden elk twee keer.

Beide trainers bleven trouw aan hun offensieve reputatie en kozen voor een open veldbezetting met een grote aanvallende vrijheid voor de meeste spelers. Dat resulteerde in een matchbegin zonder studieronde en snelle balwisselingen in beide kampen. Het vervolg was navenant. De tribunes zagen een zeer aangename eerste helft, die werd gekruid met vier goals.

Flipperkast

Vossen, aanvoerder door de afwezigheid van Simaeys, liet al vroeg een geweldige kans liggen. Die misser brak hem zuur op, want drie minuten later openden de gasten de score met een knotsgek doelpunt. Anele knalde de bal zonder nadenken tegen Van Eeno en zag tot zijn verbijstering dat het leer als in een flipperkast voorbij de reactieloze Köteles in de netten verdween.

Het antwoord van Genk liet niet lang op zich wachten. In welgeteld zes minuten bogen de Limburgers hun achterstand om in een voorsprong, met grote dank aan Benteke. De bonkige, beresterke Luikenaar bracht zijn team met een fraaie kopbal langszij en maakte er even later 2-1 van nadat hij Verbist met een beheerste passeerbeweging in de wind had gezet.

Vrijheid

Het team van Mario Been leek gelanceerd, maar rond het halfuur zette Cercle een domper op de Limburgse feestvreugde. Vetokele kreeg alle vrijheid om de rechterflank af te spurten en knalde de bal staalhard voorbij Köteles. De Hongaarse doelman ging zeker niet vrijuit, maar de gelijkmaker was verdiend. Wie met zoveel aanvallende intenties voetbalt, mag daarvoor beloond worden.

Ook na de pauze lag de wedstrijd in een vermakelijk evenwicht. Verbist moest snel in de trapeze om een streep van Buffel te pareren. Het sluitstuk van de bezoekende defensie was heel wat betrouwbaarder dan zijn Genkse collega, die een voorzet van Rudy door zijn handen liet glippen en Van Eeno zijn tweede treffer van de avond op een gouden schoteltje presenteerde. Cercle rook winst, maar zag zijn nieuwe voorsprong snel weer weggevlakt. Vossen, tot dan ongelukkig in de afwerking, nam een voorzet van Fernandez heerlijk op de wreef: 3-3.

De bal bleef snel van kamp wisselen, waardoor de uitslag tot het eindsignaal volstrekt onvoorspelbaar bleef. Genk had in de slotfase een iets grotere zegedrang, maar leek door de afwezigheid van een resem verdedigers te beducht voor een fatale tegenstoot om voluit te gaan. Mario Been bracht Ayub en Barda in om het slot voor de vierde keer van de Brugse afweer te halen. Hun invalbeurt was niet onaardig, maar leverde niet het verhoopte resultaat op.