Verloren zoon Arbitman leidt Gent voorbij Lierse
AA Gent - Lierse 2-0 Foto: BELGA
In tegenstelling tot vorig seizoen heeft AA Gent zijn competitiestart niet gemist. Efficiëntie was een jaar lang een heikel punt bij de Buffalo's, maar gisteren demonstreerde Shlomi Arbitman na een seizoen Westerlo weer helemaal terug te zijn. In totaal drie kansen: het was genoeg voor de Israëliër om er tegen een zwak Lierse twee binnen te pegelen.

Na de povere prestatie tegen Differdange had Sollied zijn elftal op liefst vijf plaatsen gewijzigd. Padt stond weer tussen de palen, Arzo en Melli werden centraal achterin herenigd met Maréval, en op het middenveld nam N'diaye weer 'de zes' en later 'de acht' in.

Geen Kola

Voorin verving Arbitman de geblesseerde Kola (kuit), dat bleek dus een geweldige zet.
Tegen het volledig hertekende Lierse volstond het voor een walk-over. 'We hebben niet meegedaan', gaf bezoekend coach Chris Janssens toe. 'Het was een droom voor mij om meteen in mijn eerste match twee keer te scoren', pareerde matchwinnaar Arbitman (27).

Een blitzstart, dat was de Gentse tactiek om Lierse meteen met de neus op de feiten te drukken. Nieuweling Ouka gaf bij zijn eerste interventie in eerste klasse al meteen de bal weg, de bedrijvige uitblinker Conté zorgde meteen voor dreiging. Brüls miste eerst nog de inlegger, maar zette daarna toch een alleraardigste combinatie op touw, met Messoudi die strak voorzette en Arbitman die aan de tweede paal binnenknalde. 'Ik had een afspraak met Messoudi, gemaakt in de auto onderweg van Antwerpen naar Gent', lachte de voormalige topscorer van Maccabi Haifa. Op naar een snelle 2-0? Toch niet. Toen Brüls werd weggeduwd en ref Pots terecht naar de stip wees, trapte Maréval de elfmeter slapjes in. Debutant Sels pakte klemvast.

Tempo omhoog

Na de pauze dreef AA Gent het tempo toch weer wat op. Sollied liet op het uur Remacle debuteren. Die liet meteen zijn snelheid zien. Matz Sels had ondertussen zijn zenuwen overwonnen en pakte in één minuten tijd zowel de verdienstelijke poging van Conté (voetveeg) als die van N'diaye (tegen de lat getipt). Uiteindelijk deed Arbitman de deur dicht voor de Pallieters. Met dank aan Brüls, die de bal perfect doodmaakte.