Queen blij met rol als Bond Girl
Queen Elizabeth tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen Foto: photo news
Het filmpje waarin de Britse Queen naast James Bond te zien is en de daarop volgende helikoptersprong vormden een hoogtepunt van de olympische openingsceremonie. Hare Majesteit heeft ondertussen te kennen gegeven dat ze zich kostelijk amuseerde. Als een waar natuurtalent had ze voor de opnames maar één take nodig.

De Britse Queen Elizabeth heeft gereageerd op haar rol tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze vertelde burgemeester van Londen Boris Johnson dat het allemaal vlotjes leek te gaan, maar dat ze haar eigen stukje wel heeft gemist. Waarop Johnson: 'U was briljant, Mevrouw.' 'Het was wel grappig,' antwoordde een enthousiaste koningin.

Volgens Buckingham Palace was Hare Majesteit 'verrukt' om mee te spelen in de show, die ze zelf 'buitengewoon' noemde. Ook buitengewoon: de Queen had maar één take nodig voor de opnames van het filmpje waarin ze schittert naast geheim agent James Bond, vertolkt door Daniel Craig. De honden in de video blijken ook haar eigen Welshe corgi's te zijn. 

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen zagen toeschouwers de Britse Queen Elizabeth in een filmpje samen met 'James Bond'-acteur Daniel Craig verdwijnen in een helikopter. Vervolgens maakte Her Majesty een spectaculaire sprong boven Londen. Terwijl een stuntman verkleed als de koningin naar beneden dwarrelde, kwam de echte te voorschijn tussen het volk.