Club Brugge kende een ideale competitiestart: blauw-zwart legde in de eerste helft de 3-1 overwinning tegen Waasland-Beveren vast terwijl Anderlecht punten verloor. Lior Refaelov blonk uit met twee doelpunten.

Coach Georges Leekens waarschuwde bij Club vooraf maar al te uitvoerig voor Waasland-Beveren. Maar op het veld kon blauw-zwart al snel afstand nemen van de nieuwkomer in eerste klasse. In de eerste helft bewees Waasland-Beveren dat er versterking nodig is om mee te draaien in de topdivisie. Na rust gingen de Waaslanders bij momenten wel goed hun kans in het Jan Breydelstadion maar faalden in de afwerking.

Helpende hand Belkocine

Club werd na nog geen vijf minuten geholpen door een overbodige en te late tackle in het eigen strafschopgebied van Karim Belhocine. De van Standard overgenomen Fransman haalde Odjidja onderuit. Refaelov zette zich achter de bal voor de strafschop en vloerde Clepkens. Die had in doel bij de bezoekers de voorkeur gekregen op Colin Coosemans. De Club-huurling zat zelfs niet op de bank in het stadion waar hij het vorige seizoen nog als nummer één aanvatte.

Ook bij Club een verrassing tussen de palen: Bojan Jorgacevic zat op de bank, Vladan Kujovic speelde. Jorgacevic sukkelde de voorbije weken wat met de knie. Maar in de voorbereiding liet Kujovic ook een prima indruk.

Niet dat hij veel werk kreeg op te knappen tegen Waasland-Beveren. De bezoekers probeerden er een paar keer combinerend uit te komen, maar moesten hun meerdere erkennen in Club.

Refaelov

Meunier besloot bij een enorme kans op Clepkens, maar nog voor het halfuur was het dan toch 2-0. Refaelov, die niet enkel uitblonk door zijn doelpunten, trapte na een mooie actie net buiten de zestien keurig in de hoek. Dat deed even later ook Meunier voor de 3-0. Clepkens verkeek zich op de botsende bal.

De buit was al snel binnen voor Club. Blauw-zwart kon na een wisselvallige voorbereiding met de steun van de fans vertrouwen opdoen voor de Europese match tegen Kopenhagen. Daar veranderde de 3-1 van Da Silva, na goed voorbereidend werk van Ladrière, niet veel aan.

Da Silva en Dugary missen

Want na rust bleef Club aanvankelijk controleren. Refaelov met Figueras zorgden voor het gevaar. De Brugse rust werd rond het uur verstoord toen eerst Da Silva en erna vooral Dugary (na geblunder bij Club) de 3-2 lieten liggen. Waasland-Beveren, dat een pak beter voetbalde na rust, ging even goed druk ging zetten. Kujovic moest een schot van Sibum in hoekschop tikken.

Club ontsnapte aan de aansluitingstreffer die het wedstrijdslot nog spannend had kunnen maken. De manier waarop Waasland-Beveren plots die doelkansen kreeg, moet Leekens en de zijnen tot nadenken stemmen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in