Bergen en OH Leuven schotelden hun fans een zinderende eerste helft voor, maar na rust moesten de bezoekers de rol lossen. Via goals van Jarju en Nong knepen de manschappen van Enzo Scifo de Leuvenaars helemaal dood.

Trainers Scifo en Van Geneugden prediken allebei aanvallend voetbal en dat kwam voor rust helemaal tot uiting. De thuisploeg was eerst aan zet. Nicaise liet de vrijschop aan Zola, die Bailly met een krul te grazen nam.

Geraerts

OHL, met vijf nieuwkomers in het elftal, liet het niet aan zijn hart komen. Ibou lepelde een vrije trap in de zestien, waar Geraerts de gelijkmaker voorbij Werner kon knikken.

Bergen nam opnieuw het heft in handen. Nadat Timmermans eerst nog een volley naast de Leuvense kooi mikte, werd hij even later op rechts diep gestuurd door Nicaise. Bailly maakte zich op voor de voorzet, maar de rechtsback van Bergen raakte de bal zodanig verkeerd dat die in de verre hoek in doel dwarrelde.

Duitse Gambiaan

Een foutje van de doelman, dat snel weer werd rechtgezet, want opnieuw liet de thuisploeg zich net na de voorsprong verrassen. Nu was het Ibou zelf die Leuven langszij bracht. De Duitse Gambiaan dribbelde zich voorbij Van Gijseghem en nam zijn ex-ploeg te grazen.

Hij had echter weinig reden tot juichen, want een minuut later waren de Draken weer aan de beurt. Nicaise pegelde een vrijschop vanaf dertig meter tegen de paal, maar verdediger Franquart was er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te knallen. Chuka en Monteyne vonden vijf goals in één helft voldoende en misten nog opgelegde kansen.

Omhaal Chuka

Na rust ging OHL op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam het goed weg toen Nong oog in oog met Bailly tegen de lat trapte. Toch creëerden de bezoekers nog kansen. Chuka mikte zijn halve omhaal nipt naast en Ibou trapte vanuit een scherpe hoek op Werner.

De thuisploeg toonde zich veel efficiënter. Na een foutje van Buysens kon Jarju met de bal aan de haal en de 4-2 maken. Nong maakte het feestje in Charles Tondreau helemaal compleet. OHL mist zijn start volledig en staat met affiches tegen Genk en Gent voor een moeilijk seizoensbegin. 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig