Lokeren heeft de hoge ambities voor het nieuwe seizoen meteen kracht bijgezet. De bekerwinnaar haalde stevig de trekker over op het veld van het vernieuwde Beerschot. Stijnen mocht vier keer in zijn netten grabbelen: 2-4.

Als de trainers van eerste klasse voor het seizoen een manifest voor aanvallend voetbal ondertekenden, waren Koster en Maes wellicht bij de eersten om hun handtekening te zetten. Beerschot en Lokeren trokken bij hun seizoensopener meteen de offensieve kaart. Harbaoui zorgde voor het eerste gevaar, zijn knik belandde in het zijnet.

Knappe goal

Balverlies van Leko leidde aan de overkant wel een tegendoelpunt in. Na een kort genomen hoekschop knalde Özturk, uitgespeeld als rechtsachter, het leer kurkdroog via de onderkant van de lat tegen de touwen.

Lokeren verzamelde dan wel een half dozijn hoekschoppen, maar ook de Waaslanders moesten wachten op een foutje van de tegenstander. Nyoni treuzelde, Overmeire profiteerde en gunde Patosi de gelijkmaker. Stijnen zag het leer in het hoekje verdwijnen.

Geen gevaar

Beerschot probeerde in het vierde kwartier de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Antwerpse druk bleef echter zonder gevaar. Het aanvallend trio Mununga-Coulibaly-Galesic slaagde er nog te weinig in om zijn stempel te drukken.

Dan speelden hun Wase collega's het veel beter uit. In tien minuten tijd werden Koster en co helemaal kopje onder geduwd. Drie aanvallen leverden evenveel goals op. Een tot dan onzichtbare De Ceulaer eiste een hoofdrol op. Gelanceerd door Leko scoorde de international op heerlijke wijze. Even naar binnen knijpen en dan de Limburgse goalie via de binnenkant van de paal verschalken. De ingevallen Milos Maric en Mijat Maric deelden al snel een tweede en derde uppercut uit.

Penalty

De Servische middenvelder rondde een zelf opgezette aanval af met het hoofd, de Zwitserse verdediger benutte een elfmeter na een fout van Bodor op De Ceulaer.

Beerschot probeerde nog, maar de 2-4 van Galesic was niet meer dan een doekje voor het bloeden. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig