Een strijdlustig Charleroi maakte een uur lang een goede beurt Achter de Kazerne, maar ging finaal toch ten onder. Robin Henkens kroonde zich met twee goals en twee assists tot uitblinker. Ook De Petter scoorde twee keer.

Na één seizoen afwezigheid vierde Charleroi zijn terugkeer op het hoogste niveau op het veld van KV Mechelen. De amper 31-jarige coach Yannick Ferrera liet Gnohéré, vorig seizoen in tweede klasse nog goed voor 19treffers, op de bank. Kage en Milicevic vormden het spitsenduo. Bij de thuisploeg verschenen de verwachte elf aan de aftrap. Pedersen startte op de bank.

Vraagteken

De Karolo's vormden tot op heden een groot vraagteken en dat zorgde ervoor dat Malinwa op zijn hoede was. De bezoekers staken aanvankelijk meermaals hun neus aan het venster, maar konden Renard niet verontrusten.

Aan de overkant speelde Fabris lullig in op Enevoldsen, die naast schoot. Charleroi voetbalde aardig mee en kreeg via Kage een grote doelkans, maar hij trapte een gat in de lucht. Even later hield de lat Enevoldsen van de 1-0.

Vluchtschot

Na een fout op Van Tricht was het wel zover. Henkens schilderde de bal over de zwartwitte muur voorbij Baguette. Een voorsprong waar KV Mechelen niet lang van kon profiteren; met een mooi vluchtschot maakte Kaya al snel gelijk. Malinwa had het niet onder de markt en werd centraal op het middenveld bijwijlen overtroefd.

Het gebrek aan body en lengte bij Van Tricht en Henkens werd door het duo prima gecompenseerd op technisch vlak. Van Tricht infiltreerde in het strafschopgebied en schotelde Henkens zijn tweede van de avond voor. De thuisploeg kreeg meer greep op de partij, maar het bleef oppassen. Een kopbal van Bopp botste op de paal.

Nog goals

Na de pauze was het wachten op animo tot Enevoldsen het hoofd van Junker vond. Baguette pareerde knap. Charleroi toonde zich een uur lang zeker niet het zwakke broertje waarvoor het versleten wordt en met Kage beschikt het over een prima voetballer.
Gedreven door zijn thuispubliek trok Malinwa het laken toch naar zich toe. De Petter besliste met twee goals de partij. Tussendoor trof Cordaro met een prachtige volley de lat. Milicevic milderde nog tot 4-2.