Duitse duikboot uit Tweede Wereldoorlog gevonden voor Amerikaanse kust
Deze foto toont hoe de bemanningsleden proberen het schip te verlaten. Foto: AP
Een team duikers heeft vorige maandag voor de kust van de Amerikaanse staat Massachusetts een gezonken Duitse duikboot, een zogenaamde U-boot, uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Dat meldt de Boston Globe.

De U-550 werd in april 1944 bij een zeeslag met een Amerikaans schip naar de zeebodem getorpedeerd nabij het eiland Nantucket, voor de kust van Massachusetts. Kort daarvoor richtte de onderzeeër zelf zijn pijlen op een Amerikaanse tanker met torpedo's.

De duiker Joe Mazraani spendeerde jaren om de gezonken Duitse duikboot op te sporen. Tijdens de twintig jaar durende zoektocht is een oppervlakte van 259 vierkante kilometer uitgekamd. Het team houdt de specifieke locatie van het schip nog even geheim, om andere duikers op een afstand te houden.

Volgens de ontdekkers is de duikboot redelijk intact gebleven. De families van de overleden slachtoffers zullen nu ingelicht worden over de laatste rustplaats van hun overleden familieleden. 44 bemanningsleden vonden er immers de dood, twaalf mannen overleefden de zeeslag.