Genk blijft steken tegen Cercle, Berrier dient ex-club Standard doodsteek toe
Genk - Cercle 3-3 Foto: b
Racing Genk en Cercle Brugge hebben op de eerste speeldag van de competitie 3-3 gelijkgespeeld. Ook Standard is met een valse noot begonnen. Het verloor met 0-1 van Zulte Waregem. AA Gent won wel: het klopte Lierse met 2-0.

Genk-Cercle was een spektakelstuk. De bezoekers kwamen na een kwartier voor via Van Eeno, maar Benteke scoorde in zes minuten twee keer. Op het half uur maakte Vetokele er dan 2-2 van. In de tweede helft kwamen de bezoekers weer op voorsprong na een flater van Köteles, afgestraft door Van Eenoo. Vossen kon nog een puntje redden voor de ploeg van Mario Been.

Standard kwam al na negen minuten op achterstand. Uitgerekend Franck Berrier scoorde, de Fransman die vorig seizoen overbodig was bij de Rouches. AA Gent won van Lierse. De van Westerlo teruggehaalde Arbitman bewees twee keer zijn waarde. Na 19 minuten verzilverde hij een assist van Messoudi, een kwartier voor tijd zette Brüls de Israëliërop weg naar zijn tweede.

Zaterdagspektakel

De vijf zaterdagmatchen hadden al voor het nodige spektakel gezorgd: er vielen liefst 25 doelpunten. Club Brugge, KV Mechelen, Bergen en Lokeren haalden alledrie een driepunter, Anderlecht moest zich eerder op de avond al tevreden stellen met een 1-1 op het veld van Kortrijk.

Club klopte nieuwkomer Waasland-Beveren met 3-1. Refaelov (2x) en Meunier scoorden voor de thuisploeg, Da Silva zette nog voor de rust de eindstand op het bord. KV Mechelen vlamde al meteen tegen Charleroi: 4-2. Henkens en De Petter scoorden allebei twee keer. Voor de promovendus scoorden Kaya en Milicevic.

Lokeren toonde al meteen waarom er veel van de Waaslanders verwacht wordt. Een knappe 2-4 op het veld van het ambitieuze Beerschot was het resultaat. Patosi, De Ceulaer en de twee Maric'en van Lokeren scoorden. Voor de Antwerpenaars vonden Öztürk en Galesic de netten. 

Bergen tot slot vierde met 5-2 tegen OHL. Matumona, Timmermans, Franquart, Jarju en Nong scoorden. Voor de bezoekers stonden Geraerts en Ibou aan het kanon. De Henegouwers staan door de grote zege op kop.

Zaterdag

KV Kortrijk - Anderlecht 1-1 (18u)
Bergen - OHL 5-2 (20u)
Beerschot AC - Lokeren 2-4
Club Brugge - W. Beveren 3-1
KV Mechelen - Charleroi 4-2

Zondag

AA Gent - Lierse 2-0 (18u)
Standard - Zulte Waregem 0-1
Genk - Cercle Brugge 3-3 (20u30)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig