Voetbalclub Doornik spant een kort geding in tegen de Belgische Voetbalbond (KBVB) en wil zo zijn degradatie naar vierde klasse ongedaan laten maken. Dat meldt de vierdeklasser op zijn website.

Verviers had vorig seizoen een klacht ingediend bij de bond omdat Doornik volgens hen fouten zou hebben gemaakt bij de aansluiting van de Franse speler Yannick Lacam. De bond erkende dat Doornik een fout had gemaakt, maar noemde de klacht van Verviers ontvankelijk maar ongegrond omdat Doornik te goeder trouw zou hebben gehandeld. De Waalse club ging niet akkoord met de uitspraak, ging in beroep en kreeg gelijk. Ook de Evocatiecommissie stelde dat Doornik in de fout was gegaan. De club verloor zo 32 punten en zakte van derde klasse A naar vierde B.

Doornik heeft advocaat Luc Misson onder de arm genomen en vecht zijn degradatie aan. Volgens de club is er immers onder andere sprake van een 'vals document' in het dossier. De rechtbank van Doornik behandelt de zaak op woensdag. Als er geen uitspraak komt voor de start van de competitie, vraagt Doornik om de competitiestart in derde en vierde klasse op te schorten.
Normaal gezien speelt Doornik zijn eerste duel in 4B tegen Dilbeek Sport.