Sauna met Vlaamse steun komt er niet
Het kasteel van Regelsbrugge in Aalst.
Er was vorig jaar heel wat te doen rond Vlaamse subsidies voor de bouw van een wellnesscomplex in Aalst. Maar de storm is nu helemaal gaan liggen: het 'saunacomplex' komt er niet. Het geld dat de Vlaamse regering al gestort had, is terugbetaald, zo schrijft De Tijd.

Toen vorig jaar bleek dat de Vlaamse regering 900.000 euro subsidies had klaarliggen voor een wellnesscentrum in Aalst, ontstond een storm van kritiek. Ook een manège in Opglabbeek zou mogen delen in de 1,9 miljoen euro 'strategische overheidssteun' van de Vlaamse overheid. De oppositie begreep niet waarom er overheidssteun nodig was voor 'vrijetijdsprojecten'. 

Maar er kwam grondige uitleg: in Aalst ging het om de renovatie van een kasteel en zowel daar als in Opglabbeek waren er heel wat nieuwe jobs in de maak. 

Nu is de zaak rond het saunacomplex helemaal van de baan: de eigenaars kregen de financiering van de renovatie niet rond en hebben het bedrijf verkocht. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van parlementslid Vera Van Der Borcht (Open VLD) aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). De 265.000 euro die al uitbetaald waren, zijn intussen teruggestort.