Van Tichelt en Bottieau loten haalbare tegenstanders
Foto: PN
Na Charline Van Snick zaterdag en Ilse Heylen zondag, is het maandag de beurt aan judoka's Dirk Van Tichelt (-73kg) en Joachim Bottieau (-81kg) om de olympische tatami te betreden. De twee Belgen willen zelf in geen geval hun tegenstander kennen voor ze aan hun kamp in de ExCel-hal beginnen.

Van Tichelt, 9e op de wereldranglijst, lootte in de eerste ronde de 29-jarige Palestijn Maher Abu Rmilah, het nummer 161 van de wereld. Rmilah, 17e op het WK vorig jaar, is de eerste Palestijnse atleet die zonder een wildcard aantreedt op de Spelen. Van Tichelt kampte nog nooit eerder tegen hem. De winnaar van het duel staat in de achtste finales tegenover de Chinees uit Hong Kong Cheung Cy (IJF 112), of de Amerikaan Nicholas Delpopolo, 12e op de wereldranglijst.
In de klasse tot 81kg kampt nummer 30 van de wereld Bottieau tegen de 31-jarige Omar Pea Simmonds (IJF 136) uit Panama. Bij winst neemt hij het in de achtste finales op tegen de Rus Ivan Nifontov (IJF 13), de wereldkampioen van 2009, of Reginald De Windt uit de Nederlandse Antillen, die deelneemt onder de olympische vlag.