Huybrechts: 'Goed bestuur is in dit België niet meer mogelijk'
Carl Huybrechts week tijdens de Ten Miles van Antwerpen niet van de zijde van Bart De Wever.pn Foto: © Photo News
In een interview met De Standaard vertelt Carl Huybrechts hoe hij bij de N-VA is terechtgekomen, wat zijn ambities op gemeentelijk vlak zijn en ja, hij verklapt ook het oorspronkelijk gewicht van Bart De Wever - voor het dieet dus.

In 2000 stond Huybrechts nog op de lijst van de socialisten in Antwerpen en in 2006 steunde hij Patrick Janssens. 'Ik was bang dat de stad zou overrompeld worden door extreemrechts.' Nu neemt hij deel aan de verkiezingen in Brasschaat voor N-VA en ambieert hij een schepenambt.

'Ik leerde De Wever kennen in de studio's van Woestijnvis een jaar of zes geleden. Mijn BV-schap was toen al voorbij en dat van hem moest nog beginnen.' Uiteindelijk kwamen ze elkaar in die periode meermaals tegen en geraakten ze meer en meer aan de praat. 'Gaandeweg kreeg ik ook sympathie voor de partij.'

Huybrechts noemt zichzelf nochtans geen typische Vlaams-nationalist. Hij komt uit een verpauperde Antwerpse bourgeoisfamilie waar thuis al eens Frans werd gesproken. 'Maar ik wil dat mijn land goed bestuurd wordt en dat is in de huidige Belgische constructie niet meer mogelijk.' Hij noemt de verschillen tussen noord en zuid te groot.

Huybrechts was de mentor van Bart De Wever bij diens dieet. Hij legt tevens de laatste hand aan een boek over dat dieet.

'Ik heb hem verteld dat ik bij sportarts Chris Goossens zou beginnen aan een Spaans dieet om in drie weken tijd vijftien kilo af te vallen - ik zat toen ook bijna aan honderd kilo.' Huybrechs bracht De Wever in contact met Goossens.

'Bart was rijp voor de pluk. Hij zat diep. De onderhandelingen waren mislukt en, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, vond hij dat zeer frustrerend. Hij had een jaar van zijn leven besteed aan iets dat compleet mislukt was.'

De Wever woog toen 142 kilo. 'Hij heeft het dieet voor zijn kinderen gedaan. In het boek vertelt hij hoe hij zich voelde toen hij voor het eerst met zijn kinderen ging zwemmen en dat hij dankzij het dieet een betere papa is geworden.'

Het interview met Carl Huybrechts leest u dit weekend in De Standaard of hier in de e-krant.