Bart De Wever wil zes jaar burgemeester zijn
Foto: Photo News
'Ik heb nu maar één persoonlijke ambitie: burgemeester van Antwerpen worden en het zes jaar blijven. Het burgemeesterschap is geen springplank voor iets anders.' Dat zegt Bart De Wever in een interview met Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De Wever is kandidaat-burgemeester in Antwerpen. Maar wat dan met de regionale verkiezingen van 2014? Wil hij ook minister-president worden? De Wever zegt die vraag niet te willen ontwijken, maar verwoordt zijn ambitie als volgt:

'Ik heb het gevoel dat we op een kruispunt staan. Het kan zo niet verder, er moet een omslag komen. Anderen hebben die analyse ook al gemaakt, onder meer Yves Leterme. Ik meen dat het punt van verandering zelfs dichtbij is. Wat er dan gebeurt, weet ik niet. Daarom maak ik enige reserve.'

'Maar voor de rest zeg ik in alle duidelijkheid dat ik nu maar één ambitie heb: burgemeester worden en het zes jaar blijven. Het zal een straffe zijn die me daarvan afbrengt. En voor wie het wil horen: ik beschouw het burgemeesterschap niét als een springplank voor iets anders. Wanneer ik burgemeester ben, is het de bedoeling het zolang mogelijk te blijven', aldus De Wever.

'Het is de eerste keer dat ik een persoonlijke ambitie heb uitgesproken. Tegelijk wil ik partijvoorzitter blijven tot het einde van mijn termijn in het voorjaar van 2014.'