Waar bracht Priscilla (14) vlak voor haar dood de nacht door? Een week na de start van het moordonderzoek in Huizingen is dit nu plots hoogst onduidelijk geworden. Niemand weet wanneer ze precies verdwenen is. Uit de autopsie is intussen gebleken dat de tiener door verstikking om het leven kwam.

Al een hele week lang proberen de Brusselse speurders de laatste uren van Priscilla Sergeant te reconstrueren. ‘Ze sliep donderdagavond thuis', verklaarde haar moeder begin deze week. ‘Toen ik vrijdagochtend om boodschappen ging, sliep ze nog. Ik zag haar niet, maar ik hoorde haar wel. Ze moet later die ochtend vertrokken zijn.' Het meisje werd die middag rond 17 uur door een jager in een weide in Dworp dood teruggevonden.

De speurders hebben ontdekt dat de verklaringen van de moeder niet kunnen kloppen. De vrouw zou die avond niet thuis hebben geslapen, maar elders. Ze had zelfs geen huissleutels: die hield Priscilla bij. Waar Priscilla dan wel sliep, en bijgevolg, wannéér ze verdwenen is, is nu hoogst onduidelijk.

Het meisje werd donderdagavond om 17 uur gezien in een hamburgerrestaurant in Halle. Ze had er afgesproken met de 17-jarige buurjongen A. en met de 41-jarige Johan De Valck. Die laatste zegt dat hij Priscilla meteen daarna afzette aan een supermarkt: ‘Daarna heb ik haar niet meer gezien'.

Priscilla arriveerde om 20.30 uur aan haar huis in Huizingen, maar ze vertrok weer. Rond 22 uur dook ze opnieuw op aan haar huis. ‘Ze stond aan de voordeur, speelde wat met haar gsm en wandelde weer weg', aldus een getuige. Ze droeg een wit T-shirt, een jeansrokje en basketschoenen: dezelfde kleren waarin ze later dood zou worden aangetroffen. Niemand heeft haar na dit tijdstip nog gezien.

Begrafenis

De speurders keerden gisterochtend terug naar de wijk voor een buurtonderzoek. Ze vroegen een groot aantal bewoners wanneer die Priscilla het laatst zagen. Wie niet thuis was, kreeg een oproep in de bus om te komen getuigen. Ook De Valck werd even aangesproken: ze wilden enkele paswoorden voor zijn computers. Het lijkt erop dat de speurders nu eerst de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek afwachten. Zo werd de wagen van De Valck in beslag genomen en lopen er DNA-onderzoeken.

Priscilla wordt op zaterdag 4 augustus begraven in de kerk van Huizingen.