3 redenen waarom optimisten beter af zijn
Foto: jobat.be
De meeste pessimisten noemen zich gewoon realistisch. Ze denken dat optimisten enkel zichzelf bedriegen door de zaken rooskleuriger voor te stellen dan ze werkelijk zijn. Maar nader bekeken is optimistisch zijn en blijven helemaal nog niet zo slecht …

1. Optimisten zijn veerkrachtiger

Als je denkt dat iedereen en de wereld tegen je is en dat alles altijd fout kan gaan, dan zal je steeds meer problemen hebben om te herstellen na een teleurstelling. Optimisten kijken verder en beschouwen tegenvallers slechts als tijdelijk, waardoor ze veerkrachtiger zijn dan pessimisten.

2. Optimisten staan meer open voor kansen

Echte optimisten grijpen met plezier nieuwe kansen aan, terwijl ze toch perfect realistisch zijn over de valkuilen en risico’s ervan. Optimisten krijgen op die manier ook meer kansen dan pessimisten, want wie doet er nu een voorstel aan iemand die toch alleen maar het negatieve in de zaken ziet?

3. Optimisten zijn gezonder

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat optimisten in het algemeen langer leven en een betere gezondheid hebben dan pessimisten.

Dat kan verschillende redenen hebben: optimisten hebben onder meer een lager stressniveau en bloeddruk, ze kunnen meer rekenen op allerlei steunmechanismen of opvangnet én ze zorgen over het algemeen beter voor zichzelf.

>

>

>

>